Hur mycket ska man ge i veckopeng?

Det beror på vilken ålder, och vad ni som en familj känner er bekväma med. Veckopeng eller månadspeng? Samma sak där, det vanligaste i familjerna som använder Veckopengen är att 11åringar börjar få månadspeng, men det kan man börja med både tidigare och senare, beroende på barnets mognad. Nedan är ett genomsnitt på barn i olika åldrar och vad de får i veckopeng eller månadspeng.

5-6 år
7-8 år
9-10 år
11-12 år
13-14 år
15-16 år

kronor har sparats av barn genom Veckopengen

Det motsvarar

Spelkonsoler

Tivoli-besök

Fotbollar

Räntan som hjälper till 100 %

För att barnen i Veckopengen ska lyckas nå sina sparmål kan föräldrarna sätta en ränta som får pengarna i spargrisen att växa. Det gör att allt fler barn når sina sparmål. Just nu är genomsnittsräntan:1,5%

Tip pointerLadda ner appen här!

0%

Populäraste uppgifterna

Tusentals barn utför varje dag uppgifter som bidrar till hemmen och en ökad förståelse för pengar. Bland våra användare finns det barn som har gjort däckbyten, klippt häcken, suttit barnvakt, målat garaget, nattat småsyskon, lärt sig hjula och hållit sig från att äta godis på en hel vecka.

9 %Bär ut soporna
26 %Diska efter maten
12 %Bädda sängen
9 %Tvätta
16 %Städa rummet
8 %Städa rummet

Alla barn ska ha rätt till ekonomisk träning

Det är i hemmet som barn pratar och lär sig om pengar. Veckopengen har därför samlat tips och trix till alla föräldrar som vill ha kul med sina barn och samtidigt hjälpa dem i deras resa mot en bättre förståelse för pengar. Kika in på ekonomisk träning för att bli en superförälder!