Surfkoll lanseras tillsammans med Telenor

9 November

För några månader sen träffade vi några människor på Telenor. Vi satt länge och pratade om barn och ungdomars vanor och hur de allt mer använder sina mobiltelefoner. Vi började prata om hur vi försöker lära barn att hushålla med pengar, och om vi tillsammans kan hjälpa barn att lära sig hushålla med surf. Det vill säga, lära sig att inte spendera all sin surf och att surfen faktiskt kan ta slut.

Så då bestämde vi oss för att göra något åt saken!

Vi lanserar nu en ny funktion som heter Surfkollen – som hjälper barn att hushålla med surfen.
Såhär går det till:

  1. Bestäm hur mycket surf ditt barn ska få varje vecka
  2. Sätt en belöning om de klarar att hålla sig inom sin surfpott
  3. Följ surfen och hur mycket mobilsurf ditt barn använder

Och no worries om du inte vet hur mycket surf du vill ge ditt barn! Som förälder kan du nämligen göra ett test i appen för att ta reda på hur mycket du tycker är rimligt att ditt barn ska få surfa varje vecka. Bra va 😉

– Vi är glada över att tillsammans med Telenor lansera uppgiften Surfkoll i Veckopengen. Vår vision är att hjälpa barn över hela världen att hantera pengar på ett ansvarsfullt sätt men surf blir en allt viktigare valuta i barnens värld och är, precis som pengar, något man måste hushålla med, säger Philip Haglund, vd och grundare av Veckopengen.

Telenor bidrar även med sina bästa tips för smart surfande!

För att hjälpa till att utbilda barnen, men även dig som förälder, hur man surfar smart har Telenor tagit fram jättebra tips som ni kan läsa i appen (japp, barnen har fått egna tips som är lite roligare än föräldrarnas). Kan du inte vänta till att gå in i appen kan du läsa mer här: www.telenor.se/teman/skarmliv/veckopengen/

– Tillsammans hoppas vi kunna hjälpa familjer i deras digitala vardag genom att lära barn att surfa smart och guida föräldrar i hur mycket surf som är lagom att ge sina barn, säger Hanna Riberdahl, marknadschef på Telenor.