Veckopengen tar unga på allvar – skapar Sveriges första advisory board bestående av barn

10 June

Nu tar bolaget in tio barn i ett advisory board, vid sidan om sin ledning, för att låta barnens röster och åsikter tala.

 

– Vi är ett ganska roligt gäng, och jag tycker det är kul att vi fått lite klistermärken, säger Felix 12 år.

Det är tjejer och killar i åldern 7-15 år som har tillsatts som Veckopengens barnråd för att månadsvis träffa Veckopengens ledning i olika beslutsfrågor, och därmed arbeta tillsammans med bland annat Klarnas ordförande Eva Cederbalk. Barnen kommer vara med och testa utvecklingsdelar av applikationen, bestämma utseende och design samt ge sina insikter för att på bästa sätt göra digitala pengar mer förståeliga.

– Jag tycker det är kul att få vara med och bestämma. Det är roligt. Sen tycker jag det är bra att det finns en plats i telefonen för att ha koll på veckopengen och spargrisen.

Många av oss barn får inte vecko- eller månadspengar. Med appen kan vi påminna våra föräldrar. Det är bra, säger Felix.

Veckopengen vill lösa problemet att många föräldrar betalar för sina barn istället för att barnen själva får välja vad de ska köpa eller spara till. För att barnen ska få sina pengar ska nu Veckopengen bli ännu mer anpassad för barnen, vilket är skälet till skapandet av Veckopengens barnråd.

– Barn är underskattade. De är kreativa, ambitiösa och betydligt mer kompetenta än vad vi vuxna tror. Med vårt barnråd vill vi låta barnen bestämma och faktiskt få sin röst hörd

i vuxenvärlden, säger Veckopengens grundare Philip Haglund. Vad barnrådet har för vision och mål är tydligt. De vill vara med och göra Veckopengen bättre, och de har satt en hög ribba.

– Inom fem år ska vi barn få våra egna pengar och föräldrar ska inte alltid behöva betala när vi handlar. Sen vill vi också göra pengar kul, ibland blir det bråk om pengar och det är lite onödigt, menar Felix som tycker Veckopengen gör det roligare att prata pengar med mamma och pappa.

Vad är det första ni vill ändra på i appen?

– Jo det är några saker. Först vill vi ha pengaljud när vi har fått pengar, som när vi har utfört en uppgift. Det gillar jag. Sedan vill vi ha en översikt för alla överföringar till spargrisen och så, och det kommer vi få ut redan i nästa versionen. Och sist vill vi införa en chatfunktion med hela familjen, så att mamma kan säga till när det är dags för middag. Om inte Philip och de andra fixar det sen så kommer vi faktiskt bli lite arga, för de har sagt att vi ska bestämma.

 

Om ni vill läsa mer om oss och Barnrådet så kan ni läsa mer här: https://blog.gimitheapp.com/om-oss/